MELANZANE ALLA PARMIGIANA
- nutripointcentar
- 30. ruj 2024.
- 1 min čitanja

SASTOJCI:
Patlidžani
Luk
Češnjak
Umak od rajčice
Svježi bosiljak
Mozarella (bez laktoze)
Ribani tvrdi sir (parmezan, pecorino..)
Maslinovo ulje
Sol, papar
POSTUPAK:
Narezati patlidžane po duzini na debljinu od oko 0,5 cm
Posoliti ih i pustiti da odstoje barem 15 min
Oprati i posušiti papirnatim ručnikom
Svaki komad potom popržiti na ugrijanoj tavi sa maslinovim uljem minutu sa svake strane
U drugoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa popržiti luk i češnjak
Ubaciti umak od rajčice pa prokuhati par minuta, potom dodati svježi bosiljak
Na dno pleha za pečenje staviti malo crvenog umaka pa slagati redom: red patlidžana, red sireva, umak od rajčice
Ponoviti postupak dok ne popunite pleh ili potrošite sve patlidžane
Na kraju posuti sirom
Peći na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta
Dobar tek!
Comentários