top of page

MELANZANE ALLA PARMIGIANA

  • nutripointcentar
  • 30. ruj 2024.
  • 1 min čitanja



SASTOJCI:

  • Patlidžani

  • Luk

  • Češnjak

  • Umak od rajčice

  • Svježi bosiljak

  • Mozarella (bez laktoze)

  • Ribani tvrdi sir (parmezan, pecorino..)

  • Maslinovo ulje

  • Sol, papar


POSTUPAK:

  • Narezati patlidžane po duzini na debljinu od oko 0,5 cm

  • Posoliti ih i pustiti da odstoje barem 15 min

  • Oprati i posušiti papirnatim ručnikom

  • Svaki komad potom popržiti na ugrijanoj tavi sa maslinovim uljem minutu sa svake strane

  • U drugoj tavi zagrijati maslinovo ulje pa popržiti luk i češnjak

  • Ubaciti umak od rajčice pa prokuhati par minuta, potom dodati svježi bosiljak

  • Na dno pleha za pečenje staviti malo crvenog umaka pa slagati redom: red patlidžana, red sireva, umak od rajčice

  • Ponoviti postupak dok ne popunite pleh ili potrošite sve patlidžane

  • Na kraju posuti sirom

  • Peći na 200 stupnjeva oko 30-40 minuta


Dobar tek!

Comentários


bottom of page